Mouse-uri 4 WoW




Dupa cum stiti multi zoombiez (printre care si eu :) joaca jocul numit World Of Warcraft. Ei bine fenomenu numit WoW a luat o amploare pe care nici cei de la Blizzard Entertaiment nu cred ca ar fi fost in stare sa o prezica.Ei bine sa numai stam la povesti , ci sa spunem lucrurilor pe nume.Multe gadgets-uri au fost create pentru WoW printre care si mousuri , acestea avand un rol important in gameplay-ul acestui MMORPG.Mous-urile cu "nume" sunt: Razer Naga sub sigla celor de la Razer si Steel Series WoW Mouse sub sigla celor de la SteelSeries.Despre Naga Razer nu s-ar putea spune ca ar fi fost proiectat exclusiv pentru WoW dar este un mouse proiectat pentru MMORPGs.Ok sa luam fiecare in parte.



I.SteelSeries WoW mouse - cei de la SteelSeries au colaborat cu Blizzard si ne aduc acum un mouse cu fir special conceput pentru World of Warcraft. Designul acestui mouse este parca decupat din joc ,avand un finisaj metalic in partea de sus a mousului si cauciuc aderent pe partile laterale ale acestuia.Mouse-ul are in dotare o serie de LED-uri colorate ce pot fi programate sa redea oricare dintre cele 16 milioane de culori pe patru niveluri de lumina continua si patru niveluri de lumina intermitenta.De asemenea dispune de 15 butoane programabile: Sase sunt situate pe laterala stanga (doua taste de back si forward si un pad cu patru directii), sapte deasupra (cele doua principale, rotita de scroll si alte patru), iar ultimele doua sunt pe dreapta.Senzorul laser dispune de 3200 dpi si permite o accelerare maxima de 20 G atingand o viteza de pana la 1.65 metri pe secunda. Vine la pachet cu software aferent mouse-ului.Mouse-ul se poate gasi la un pret estimativ de 350RON+ .



II.Razer Naga - cei de la Razer au creat mousul special pentru MMORPGs. Dupa cum stiti designul celor de la Razer nu includ mousuri suple , neincarcate de butoane.Mousul prezinta numai mult de 17 butoane programabile, 12 pozitionate pe partea stanga a mousului cate 3 pe patru randuri si pe muchia stanga a mousului se gasesc 2 butoane forward-backward + rotita scroll si cele 2 taste principale.Naga vine cu un senzor laser de 5600 dpi , cu un timp de raspuns de 1ms , capabil de viteze de pana la 5 m/sec si desigur este mouse cu fir(god damn it).Mouse-ul vine la un pret estimativ de 300 RON+.



Diferenta de pret este de 50 ron intre cele 2 produse, dar pentru fanii adevarati pretul nu reprezinta nimic:).





Windows Vista Vs Windows 7


Windows Vista Vs Windows 7

Dupa cum stiti de curand a fost lansat Windows 7. Acesta pare sa detroneze vechii titani ai Os-urilor Windows Xp si Windows Vista.Inca din primele saptamani dupa lansare acesta a primit numai vorbe de lauda si a fost indragit de toti.Windows 7 arata bine , se misca bine , din toate punctele de vedere, inca de la primele beta-uri si Rc-uri.S-ar putea spune ca e o combinatie intre viteza de reactie a Windows Xp si securitatea si look-ul atractiv al Windows Vista + un nou suport pentru monitoarele touchscreen(veti putea accesa,surfa prin pc cu degetele de la mana).
Singurul care poate concura la aceasi categorie cu Windows7 poate fi Windows Vista atat din punct de vedere al securitatii,look-ului si al responsivitatii.Am testat amandoua platformele in 3dVantage k sa estimez din punct de vedere al experientei gamingului" pe DirectX10.Mentionez k timpu nu mi-a permis instalarea fresh a Windows Vista in timp ce Windows 7 a beneficiat de o copie fresh. Sistemul de test a fost un:
-Intel Core2DuoE6550 2.5 Ghz 4 mega cache
-Motherboard: Asus P5k
-Ram: 4giga : kit2 x 2giga Kingston Value ram DDr2 800 mhz
-Video: Nvidia Gts250 -Gainward 1giga ram
-Hard: Western Digital 1TB SATA-II 7200 rpm 64MB Caviar Green

Rezultate: Desi Windows 7 e latest in materie de Os obtine un punctaj de 6838 3dmarks.
Windows Vista "batran" si cu experienta obtine un punctaj de 6912 3dmarks.

Concluzia: Windows Vista bate Windows 7 pe moment, diferenta nu este mare intre punctaje dar vechimea isi spune cuvantul;Vista fiind Service Pack2(pe sistemul de test).Dar in timp ,Windows 7 va fi definitivat va avea si el parte de service pack-uri,ca orice Os nou va avea avea nevoie de retusuri ,de asemeni driverele vor avea parte de tweaking si la final Windows 7 va castiga.Eu deocamdata rulez pe Windows Vista,Windows 7 va mai trebui sa astepte.








Microsoft DirectX11




DirectX ® 11, următoarea generaţie de tehnologii grafice, vine cu Windows 7.
Aceasta este o veste mare pentru gameri intrucât cele mai multe dintre cele mai noi jocuri de Windows vor profita din plin de această tehnologie pentru a crea lumi mai impresionante şi detaliate. Dezvoltatorii de jocuri vor utiliza caracteristici noi pentru a crea lumi bogate, caractere realiste si un gameplay mai fluid.


DirectX 11 include:
-Teselatia : un procedeu prin care plăcile grafice "ieftinica" reuşesc să aibă performanţe extraordinare datorită faptului că obiectele depărtate sunt afişate mai puţin detaliat , iar cele de aproape cu detalii maxime. Acest lucru nu este sesizabil şi reuşeşte să faciliteze randarea de scene complexe în timp real, fără întreruperi.


-Multi-Threading : va permite developerilor sa foloseasca mai eficient multi core processors. Aceasta din urma va rezulta intr-un framerate mai rapid al jocurilor concomitent cu grafica si detaliile vizuale maximizate.


-DirectCompute : Placa video va putea sa accelereze aplicatii gen jocuri si aplicatii non jocuri, dand posibilitatea playerelor sa isi sporeasca timpu de reactie, calitatea imaginii si performanta in editari video sub Windows 7.
Deocamdata primii care s-au grabit sa scoata o placa video cu full suport DirectX11 au fost cei de la ATi in timp ce Nvidia au lansat de curand un nou GPu numit Fermi . Acesta se pare k va fi Gpu-ul ce va suporta DirectX11,lansat cam tarziu totusi ,pentru NVIDIA, o diferenta de cateva luni nu va schimba fundamental imaginea de ansamblu a pietei si nici nu va ameninta pozitia de lider de piata pe care o detine NVIDIA. Totusi ATi a avut un avantaj de 64 de zile ,acestia lansand prima lor placa cu full suport DirectX11, ATI Radeon HD 5870 inaintea leaderului pietii ,Nvidia.


Parerea mea:


Nvidia va triumfa la urma. De ce? Pentru ca Nvidia poate. Fiind si la ora actuala lideri de piata de atatia ani , ei au experienta si destui clienti fideli intrucat, nu au dat gres niciodata . Desi testele ATi cu noile placi depasesc performantele oricarei placi Nvidia de pe piata ,Fermi va avea succesul scontat pentru ca ATI nu reuseste sa rezolve problemele de driver care inca ridica dificultati in jocuri (noile Radeon nu se comporta asa cum ar trebui in unele titluri), la fel cum nici pana acum nu au reusit inca optimizarea softului cu hardware-ul (ying yangu' placii),nu cred k mintile programatorilor de la ATi se vor lumina peste noapte.




Nvidia GTS 250 Review


Nvidia GTS 250 Green Edition

De curand mi-am achizitionat un GTS 250 de la Gainward.
Pachetul contine:
-Placa Video GTS 250
-Adaptor Molex to 6 pin
-Cablu intern SPDIF
-Cablu extern SPDIF
-CD Drivere
-Manual Instalare

-DVI to VGA convertor
Placa video face parte din seria GeForce GTX 200 si vine pe suport PCI-express 2.0 ,capabila de SLI(3-way mai exact),tehnologie de fabricatie 55nm.Procesorul grafic ruleaza la 700 mhz,in timp ce memoria de 1024 mb Gddr3,ruleaza la 2000 mhz pe un bus de 256 biti.

Placa are suport DirectX10,OpenGL2.1,PixelShader4,VertexShader4 si e insotita de racire activa.Ofera iesiri HDMI,DVI,CRT(VGA),HDTV.
Ofera tehnologii ca:
-2nd Generation Unified Shader
-Architecture Technology
-NVIDIA CUDA Support
-NVIDIA PhysX technology
-NVIDIA PureVideo HD Technology
Pareri personale:
Este o placa mainstream ce necesita o sursa pe masura de aproximativ 550W.
Racirea activa este eficienta, temperatura variaza intre 40-45 grade(mentionez k e inca frig afara).Nu am intampinat probleme cu zgomotul(placa fiind discreta) dar in full load se poate sesiza zgomotul produs de cooler(acesta fiind controlat de driver in functie de temperatura core-ului).In jocuri se comporta exemplar,fiind mai mult decat multumit de achizitie.Poate rula la detalii maxime "Grand Theft Auto 4","Risen","AliensVs.Predator(2010)","Crysis","Call of duty Modern Warfare 2" si multe din jocurile high end la un fps foarte bun.Parerea mea este ca placa isi merita fiecare banut si pentru categoria din care face parte este ,"on top".
La categoria video,poate rula filme HD si streaming HD de asemenea 1080p.Cu suportul DirectX10 veti putea rula ultimele jocuri aparute.Placa ofera performanta HD din orice punct de vedere gaming & movies.
O recomand cu caldura pentru cei ce dispun de un buget mediu.
Pentru achizitie online recomand ca site http://www.pc-garage.ro/ .






Incoming!!!

So' here i am. M-am hotarat sa ma mut pe blogger.Cred k e mai frumos aici suntem la tata google acasa.Hail Google!Cred k o sa ma inteleg bine cu ceilalti bloggeri si n-o sa ne certam. Well let's see.Inca am skill desi afara e frig si nasol. Iarna asta parca nu se mai termina.Intram in martie si inca e zapada si frig. God damn it! Vreau sa vina vara,caldura,nebunia,prietenii si berea la tzap. Si sa ma contopesc cu marea , pe fundalul unei brize marine caldute la Constangeles.