Carcasa Raidmax Altas Review

Image and video hosting by TinyPic
De azi sunt fericitul posesor al acestei carcase si anume Raidmax Altas.
De ce??
Carcasa mea veche deja era...cum sa spun.. veche.. invechita..ruginita.. mai pe scurt terminata.
Vechea mea carcasa a suportat multe...cum ar fi.. scrum de tigare.. suc.. si lupte seculare cu piciorul si punmiii mei...eh.. mai mult cu piciorul. Rugina pare ca aparuse din pricina sucului si a scrumului de tigare.. ce domnea pe ea. Eu doream sa o mai tin.. dar.. devenise rea.. caci de fiecare data cand o atingeam cu piciorul sau cu mana , ea ma ciupea.. mai pe scurt facea scurt.. si nu scurt cum fac astea pe centura.. ci scurt circuit.Ajunsese sa comploteze impotriva mea si sa faca scurt si pe componente.. astfel placa de baza nu se alimenta.. asa ca a trebuit sa o inlocuiesc.
De ajuns cu vorbaria despre trecut... sa vorbim de prezent..si viitor.
RAIDMAX ALTAS
Raidmax o firma.. de care unii ati auzit... sau nu.. mie imi placeau pentru design-ul pe care le au carcasele produse de ei.
Gura targului vorbeste si parerile sunt impartite.. dar stii cum e vorba aia.. iti dai seama de lucru cand il ai in fata..si nu din auzite.Sa trecem la review.
RAIDMAX ALTAS
Image and video hosting by TinyPic
RAIDMAX ALTAS Black, Side Window, 120mm Blue-Led Fan Front, 120mm Fan Rear, Bottom-Load PSU design
Sursa : Nu vine cu sursa.. eventual cumparati una
Ventilatoare incluse : 2 bucati de 120 mm
Deschidere laterala : Da
Culoare : Negru
Format : ATX / Micro ATX - ajustabil.. datorita suruburilor cu care vine.
Tip carcasa : ATX
Numar locase externe pentru unitati optice : 4 x 5.25"
Numar locase interne pentru HDD : 4x 3.5"
Numar sloturi extensii : 7
Dispunere sursa : Bottom / la baza carcasei
Dimensiuni (mm) : 185 x 480 x 495
RAIDMAX ALTAS

Image and video hosting by TinyPic
Azi dimineata a ajuns produsul la mine..prin nea' curier de la EMAG.
Review:
Carcasa de la Raidmax :
PRO +
Image and video hosting by TinyPic
Carcasa are un design solid.. "tabla" este de buna calitate. Pe carcasa se gaseste un pannel cu conexiuni rapide.. pentru 2x USB + 2x jack..- 1 pentru boxe/casti..si 1 pentru microfon. Carcasa ofera diferite functii ca locase pentru introducerea furtunelor de la o instalatie de racire pe apa.. in caz de sunteti pasionati de overclocking masiv si doriti o astfel de racire. Pannel-ul lateral din stanga este acoperit cu o plasa metalica pentru o racire mai buna.. si un airflow mai bun.. de asemenea la capitolul racire carcasa vine cu 2x ventilatoare 120mm.. unul in fata HDD-urilor - care sufla aer peste HDD-uri si placa video, southbridge si unul deasupra spate care scoate aerul din zona procesorului.. northbridge-ului. Astfell aveti un flux de aer..foarte bun.Carcasa mai vine optional cu un al 3-lea ventilator.. de 120mm lateral.. care sufla aer peste placa de baza. Dar puteti sa cumparati unul si rezolvati problema in caz de carcasa nu vine cu el inclus asa cum a fost in cazul meu.
Carcasa prezinta bay-uri de prindere pentru HDD si unitati optice.. dar deasemenea puteti sa le inlaturati si sa securizati componentele cu suruburile care vin cu carcasa. Potentialul de WM(wire management) este bunicel.. daca ai putina rabdare. Prezinta picioruse.. din plastic cauciucate pentru absorbtia vibratiilor.. iar pentru montarea ventilatorului lateral pe plasa sunt niste orificii cauciucate.. in care puteti monta acel ventilator.
CON -
Image and video hosting by TinyPic
Într-adevăr, carcasa e spaţioasă, bine "dotată" (are două ventilatoare de 120 mm, filtru de praf detaşabil în zona de evacuare a aerului cald produs de sursă şi restul celor enumerate la "Pro"), cele două ventilatoare nu sunt nici pe departe silenţioase şi nici nu se pot alimenta direct din placa de bază, ci prin PATA, direct din sursă... să nu mai vorbim de faptul că sistemul "toolless" e putin deficitar (sau semi-toolless, dacă vreţi). Există patru elemente de fixare pentru bay-urile de 5,25" şi patru pentru cele de 3,5" (pe scurt, cele de pe partea "invizibilă" a carcasei lipsesc - adica partea dreapta a carcasei daca o priviti din fata). Iaca poznă... eu am trei HDD-uri de 3,5" (adică mi-ar fi trebuit şase bucăţi de fixare pentru bay-urile de 3,5", pentru că, dacă foloseşti un singur element de fixare, HDD-ul "joacă".Totul se poate rezolva prin scoaterea acelor bay-uri de fixare.. si folosirea metodei traditionale cu surub.. dar le las asa. Arata mult mai marfa.Dar n-o sa joc fotbal cu unitatea? sau da:)) Glumeam .... cu unitatea asta n-o sa joc. :D
Recomand carcasa celor care nu sunt in "bani".. si care doresc o alternativa.. si nu doresc sa dea 300-400 ron pe o carcasa cu "nume" ca, CoolerMasters.. si alte balarii la care numai numele costa 200 ron.
Pentru informatii si poze mai in detaliu.. vizitati RAIDMAX.COM
PENTRU A ACHIZITIONA CARCASA CLICK E-MAG.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu