Microsoft DirectX11




DirectX ® 11, următoarea generaţie de tehnologii grafice, vine cu Windows 7.
Aceasta este o veste mare pentru gameri intrucât cele mai multe dintre cele mai noi jocuri de Windows vor profita din plin de această tehnologie pentru a crea lumi mai impresionante şi detaliate. Dezvoltatorii de jocuri vor utiliza caracteristici noi pentru a crea lumi bogate, caractere realiste si un gameplay mai fluid.


DirectX 11 include:
-Teselatia : un procedeu prin care plăcile grafice "ieftinica" reuşesc să aibă performanţe extraordinare datorită faptului că obiectele depărtate sunt afişate mai puţin detaliat , iar cele de aproape cu detalii maxime. Acest lucru nu este sesizabil şi reuşeşte să faciliteze randarea de scene complexe în timp real, fără întreruperi.


-Multi-Threading : va permite developerilor sa foloseasca mai eficient multi core processors. Aceasta din urma va rezulta intr-un framerate mai rapid al jocurilor concomitent cu grafica si detaliile vizuale maximizate.


-DirectCompute : Placa video va putea sa accelereze aplicatii gen jocuri si aplicatii non jocuri, dand posibilitatea playerelor sa isi sporeasca timpu de reactie, calitatea imaginii si performanta in editari video sub Windows 7.
Deocamdata primii care s-au grabit sa scoata o placa video cu full suport DirectX11 au fost cei de la ATi in timp ce Nvidia au lansat de curand un nou GPu numit Fermi . Acesta se pare k va fi Gpu-ul ce va suporta DirectX11,lansat cam tarziu totusi ,pentru NVIDIA, o diferenta de cateva luni nu va schimba fundamental imaginea de ansamblu a pietei si nici nu va ameninta pozitia de lider de piata pe care o detine NVIDIA. Totusi ATi a avut un avantaj de 64 de zile ,acestia lansand prima lor placa cu full suport DirectX11, ATI Radeon HD 5870 inaintea leaderului pietii ,Nvidia.


Parerea mea:


Nvidia va triumfa la urma. De ce? Pentru ca Nvidia poate. Fiind si la ora actuala lideri de piata de atatia ani , ei au experienta si destui clienti fideli intrucat, nu au dat gres niciodata . Desi testele ATi cu noile placi depasesc performantele oricarei placi Nvidia de pe piata ,Fermi va avea succesul scontat pentru ca ATI nu reuseste sa rezolve problemele de driver care inca ridica dificultati in jocuri (noile Radeon nu se comporta asa cum ar trebui in unele titluri), la fel cum nici pana acum nu au reusit inca optimizarea softului cu hardware-ul (ying yangu' placii),nu cred k mintile programatorilor de la ATi se vor lumina peste noapte.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu