Laptop recomandare pentru user jorj1991

Pentru tine recomandarea mea este
Laptop I
Motivele ti le-am enumerat mai sus.. nu stiu daca este alegerea ta .. stiu ca nu are Ati dar sigur va rula mult mai bine decat cel pe care il vroiai sa il achizitionezi. Deficitul este ca nu are 17" dar sigur te va multumi la jocuri si multimedia fara probleme. + ca are un design mai frumos.. este mai usor.. cu vre-un kilogram si ceva + back de aluminiu si placa audio mult mai performanta facand parte din clasa N a celor de la Asus.
Ca sa nu crezi ca este o vrajala sau nush ce o sa iti enumerez iar motivele..
Deci avem Nvidia GT 540M Versus HD 5730 ATI in care Nvidia castiga cu 15-20% performanta fata de Ati.
Dupa avem:
Intel Core i5 versus Intel core i3 in care intel core i5 castiga verus i3 cu 10-18% performanta..
Dupa cum am spus laptopul cu i5 are 2 sloturi ram.. 1 ocupat cu 4gb ram.. = 1 slot liber pentru o eventual upgrade in timp ce i3 are amandoua sloturile ram ocupate cu 2x2 gb ram. in caz de vrei sa pui 8gb trebuie sa cumperi 2 module de 4gb
fregventa ram la i5 e 1333mhz in timp ce i3 are 1066 mhz
Deficit la i5?
Hdd e mai mic decat la i3..
Ecranul este de 15.6" wide.. iar i3 are 17"
Insa la sunet i5 are o placa audio foarte buna.. ceea ce te scuteste de achizitionarea altei placi..audio.. in caz de esti audiofil inrait.
Totul ramane la latitudinea ta..
Iei Laptop I recomandat de mine.. sau Laptop II adica laptopul tau.. totul este la latitunea ta.;)
Eu ti-am recomandat ceva mai bun.. mai mobil decat al tau si cu o configuratie mai buna.. si o placa audio mai buna.. in rest.. diferenta de performanta intre ele trebuie sa fie in jur de 15-20%.. mai mult nu o sa fie.. dar :) tu decizi:)
Salut
ScarfaceTL out^ ^
Daca cumperi unul dintre ele te rog sa cumperi de pe linkurile de pe blogul meu ca multumire.
:) Doar asa imi poti multumi.. cu trafic:)
Ai aici o demonstratie la Nvidia 540M Crysis2

De asemenea ai un video al seriei Asus N cam cum arata .. un preview:)

9 comentarii:

Dragos spunea...

Interesant..
faza cu i5-ul si diferentele dintre laptopuri pentru ca unul are i5 si altul are i3..

eo mai bine zik.. daca isi permite baiatul respectiv.. sa-si ia i5-ul.. ca e mult mai bun.. de ce? din cauza placii video care este Mid-High.. pe cand ati este Low-Mid.. sau chiar mai jos.. puneam si linku la statistica dar l-am ratacit ;)

cel cu i5.. e bun pentru orice.. mai ales pentru gaming..
i3-ul.. are viata vro 2 ani.. dupaia cam moare.. 2 ani cam mult zis totusi.. ca evoluam rapid..
Recomand i5.(punct)
Ciao!!

Militaru Cristian spunea...

Problema era ca putea cumpara i5 la acelasi pret ca i3;))

jorj1991 spunea...

Multumesc pt postari...mi-au fost de mare ajutor dar totusi mai am o singura intrebare..calitate nvidia vs ati....am inteles k ati ar fi mai rezistente si k nvidia se incalzesc mai repede daca poti sa imi spui si cate ceva despre asta ar fi super.bafta:)

Militaru Cristian spunea...

nu stiu de unde ai auzit.. asa ceva.. adevarul e ca sunt gpu-uri nvidia.. care se incalzesc mult mai tare decat.. aTi.. dar asta stiu la placile video .. adica la cele pe PCI Express si etc.. cine ti-a zis asta?.. stii cum e cu fazele gen.. "vai se incalzeste aia mai tare ca cealalta.." sunt decat vorbe aruncate in vant.. asa cum se aud diferite barfe pe internet sau alte chestii.. sincer.. placa mea video sta in 56 grade.. pe laptop.. si asta nu e mult. pentru laptop... eu nu cred ca nvidia.. se incalzeste mai mult.. dar stiu ca este cu mult mai performanta decat aia a ta. o sa caut niste link-uri pentru ca sa iti demonstrez cu temperaturile.

Militaru Cristian spunea...

Asta depinde mult si de ventilatie.. de incalzit se incalzesc toate.. indiferent de proiectarea cipului si material.. daca este ventilat totul este ok. Recomand sa iti cumperi si un Cooling pad.. cu banii aia care iti raman de la laptop. adica tv-aul de 600 lei pe care il primesti inapoi.. iti cumperi un cooling pad si inca ceva.. te va ajuta mult cu temperaturile.. in caz de mai doresti lamuriri nu ezita sa ma contactezi.

Militaru Cristian spunea...

Din ce am studiat nvidia creste pana in 84..-85 grade.. asta fara cooling pad.. iar daca cumperi un pad poti sa ai si 75.. oricum temperatura de risc la placile video e 95-100.. deci nu ai prob.. asta la laptop

Militaru Cristian spunea...

La aTi cam aceasi trb pt HD5730.. am gasit temperaturi de 82-86.. deci nu e mare diferenta intre ele. Ti-am mai zis.. ventilatia face tot.. :)

Militaru Cristian spunea...

apropo daca vrei lamuriri and etc da-mi id de messenger.. si vorbim acolo aici sunt limitat de commenturi:(

jorj1991 spunea...

aha..ok pai uite asta e id-ul meu de mes jorj_jorjik91 mai vb p mes:)

Trimiteți un comentariu