Microsoft Security Essentials 1.0

Asa....dupa cum spune si numele e un fel de antivirus produs de cei de la Microsoft(o alta incercare patetica de a crea un antivirus).Dupa cum stiti sau nu cei de la Microsoft au mai avut o incercare, cand au achizitionat RAV(Romanian Antivirus cred: ) celebrul antivirus romanesc care avea cea mai buna detectie la vremea aia.Microsoft Security Essentials asta cum se prezinta el, Microsft antivirus with DCS tehnology(in viziunea mea DCS= doesn't catch shit),pana acum nu m-a convis decat un lucru: e Windows Defender cu alt skin . Sii... m-am gandit antivirus gratuit de la Microsoft. ... ceva nu suna bine aici. Sa vedem ce va iesi.. si anume o ciorba, probabil ceva de genu:
- Virus detected! (porn.exe)
- Do you want to delete porn.exe?
- YES
- The file porn.exe cannot be deleted! Your computer is now infected, please contact our support team or reinstal Windows.
O alta treaba interesanta este faza ca el vine asa in 'cucu' gol la o marime de 7 mega aproximativ , da fara nici o definitie instalata .Dar cu tupeu se infrunta cu virusii. Culmea este ca dupa aia 7 mega instalati, el isi scoate automat update-uri . Buun. Si stiti cat au update-urile?Ei bine au 45 mega 50 mega aproximativ + ca sistemul de update este saptamanal...(FAIL).Ar fi ceva de genu:
- Alege Microsoft Security Essentials 1.0. Conecteaza internetul. Pana isi trage definitiile, se si infecteaza. Bune treaba Microsoft !
O alta treaba e ca atunci cand scaneaza iti darama pur si simplu sistemul rupe HDD in 2 parca "ara" si nu scaneaza.
Acum o dam si cu formalitati si spunem :
Avantaje:
-consum foarte redus de resurse(atentie doar in IDLE mode=))
-free-intefata simpla, clara si atragatoare(mai bn nu exista)
-detectie destul de buna
Dezavantaje:
-update cam rar
-cand scaneaza in timp real sau cu scanneru mai bine te rogi sa termine cat mai rpd. Mie imi distruge hardul pur si simplu buffer is goin crazy!
-daca scoti ceva de pe net sta 1 min sa il scaneze doar el individual timp in care pc-ul e inutilizabil
Deci? concluzia?Dupa mine ce sa zic.. e un antivirus free nimeni nu te obliga sa il iei dar, sincer sa spun si avira il bate la fund ca si avira are free edition. Sorry Bill it's another FAIL. :>

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu